Састанак вероучитеља и катихета Епархије врањске поводом почетка школске 2009/2010. године

На позив Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, председника Одбора за верску наставу Православне епархије врањске, одржан је састанак вероучитеља и катихета Православне епархије врањске поводом почетка школске 2009/2010. године, 26. августа 2009. године. Састанак је одржан са следећим дневним редом:

1. Уводна реч Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, 2. Извештеј са састанка координатора верске наставе одржаног у Београду 24.08.2009. године, 3. Рад Канцеларије за верску наставу (Одбор за верску наставу), 4. Организовање веронауке при храмовима Православне епархије врањске, 5. Учествовање вероучитеља и катихета на програму ''Искон'' радија, 6. Разно.

Вероучитељи и катихете, упознати су са новим одредбама предлога Закона о основама система образовања и васпитања Републике Србије чије усвајање се очекује у току следеће недеље, који у многоме мења положај вероучитеља и катихета у смислу пуне равноправности наставника верске наставе са осталим наставницима. Основна промена је могућност рада на неодређено време, што омогућава оставривање свих права и обавеза из радног односа. На састанку је извршен избор нових чланова Одбора за верску наставу, а Епископ Пахомије дао је упутство вероучитељима и катихетама за активнији рад у извођењу верске наставе при храмовима.

Састанак је завршен обавештењем о подели решења за рад вероучитеља и катихета у основним и средњим школама у школској 2009/2010. години.

Извор: Епархија врањска