Састанак вероучитеља и катихета Православне епархије врањске

На позив Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, председника Одбора за верску наставу Православне епархије врањске, одржан је састанак вероучитеља и катихета Православне епархије врањске, 15. маја 2010. године.

Епископ врањски Пахомије, најпре је поздравио све вероучитеље и катихете и указао на потребу њиховог већег ангажовања у раду са ученицима, нарочито у погледу доласка на Свете литургије и давање личног примера о томе. С тим у вези, обавестио је присутне да ће у време школског распуста бити извршена провера знања свих вероучитеља и катихета Епархије врањске.

С обзиром да се приближава крај школске године, Епископ врањски Пахомије је подсетио присутне о њиховој обавези достављања извештаја о раду у току школске 2009/2010. године, као и што бољу припрему за изјашњавање ученика у основним и средњим школама за похађање верске наставе.

У наставку седнице, вероучитељи и катихете, заједно са члановима Одбора за верску наставу Епархије врањске, разматрали су текућа питања и проблеме у извршавању школских програма верске наставе у Епархији врањској, са посебним освртом на рад у трећем тромесечју текуће школске године.

Извор: Епархија врањска