Савиндан у Центру за децу ометену у развоју

Савиндан у Центру за децу ометену у развоју
Савиндан у Центру за децу ометену у развоју
Савиндан у Центру за децу ометену у развоју
Савиндан у Центру за децу ометену у развоју

ЈКП „Инфостан“ и „Светосавско звонцe“ помогли су да се први пут у просторијама Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју у Борској 92 у београдском насељу Раковица организује прослава Светог Савe.

Учешће у обележавању овог дечјег и школског празника узела су сва деца која бораве у овом Ценру. Светосавском програму, коју су они извели, присуствовали су викар Његове Светости Патријарха српског, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Атанасије, директор Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју г. Рајко Марин, представници ЈКП „Инфостан“ и редакције Светосавског звонца.

Речима добродошлице присутнима се најпре обратила дефектолог гђа Мирјана Билбија, руководилац овог Центра. Она је, између осталог, нагласила да је ово за њих заиста велики догађај, јер пружа могућност и овој деци да дају свој допринос обележавању великог просветитеља и учитеља Светога Саве, који је оснивао прве школе и болнице при манастирским општежићима, која су још у оно време водила бригу не само о духовном, него и телесном здрављу наших предака. После ових уводних речи деца су запевала Светосавску химну и извела неколико рецитала који су говорили о животу и детињству Светог Саве. По завршетку програма, благослов и најлепше жеље Његове Светости Патријарха српског Иринеја пренео је епископ Атансије, који је у својој беседи нагласио да је за Цркву брига о животу и одрастању све деце иста, јер смо „пред Господом смо сви јендаки“.  Посебно је захвaлио свим посвећеним послу и бризи према овој деци, са којом раде уз пуно љубави, српљења, труда и разумевања.

Као и њихови вршњаци који су прославили Светога Саву широм земаљске кугле, и ова деца су добила пакетиће које им је уручио владика Атанасије. Поред пакетића ЈКП „Инфостан“ и „Светосавско звонце“, обезбедили су за овај Центар дидактичка средства за ликовну и музичку секцију.

Извор: Светосавско звонце