Савиндан у Ваљевској болници

Савиндан у Ваљевској болници
Савиндан у Ваљевској болници
Савиндан у Ваљевској болници
Савиндан у Ваљевској болници

Као и све овдашње школе,  и Музичка школа „Живорад Грбић“ свечано је прославила Светог Саву сечењем колача и пригодним уметничким програмом. Међутим, наши најталентованији млади музичари показали су се да нису само даровити у области уметности, него и да поседују дар хришћанске љубави и бриге за ближње. После школске свечаности, ученици  другог разреда Средње музичке школе Ђорђе Јовановић и Небојша  Јеремић, заједно са вероучитељима  ђаконом Дарком Ђурђевићем и Драганом Станојевићем, а на позив о. Радомира Алексића, болничког духовника,  пошли су да посете децу на лечењу у Ваљевској болници.

Поподне су провели у дружењу са малим пацијентима уносећи ведрину и радост у болесничке собе.  Млади музичари су били изузетно благодарни што су Савиндан провели са најмлађим пацијентима и изразили жељу да и убудуће учествују у оваквим акцијама. Традиција је да деца на дан Светог Саве рецитују у нашим храмовима, тако да је Кристина Ђукић, иако спречена због болести да то учини у цркви, на радост свих присутних рецитовала у болесничкој соби. Овом приликом мали пацијенти су добили на дарове по крстић и књигу „Поучне приче“ у издању Епархије ваљевске.

Ученици Музичке школе „Живорад Грбић“ су по други пут овог месеца посетили нашу болницу показујући да ова образовна установа, осим што ствара сјајне младе музичаре, изграђује још  дивније младе хришћане који несебично деле своје  таленте.

Извор: Ваљевска болница