Савиндан у Ваљевској епархији

Савиндан у Ваљевској епархији
Савиндан у Ваљевској епархији
Савиндан у Ваљевској епархији
Савиндан у Ваљевској епархији

Ваљево - Светосавска академија у Ваљеву представља традиционалну и прелепу благодарност највољенијем српском светитељу. У организацији Црквене општине Ваљево, Ваљевске гимназије, Друштва Абрашевић и Центра за културу града Ваљева, свечана академија ове године је одржана 25. јануара у великој сали Центра за културу са почетком у 19 часова. Академији је, поред великог броја наших суграђана - посебно деце, присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Милутин са монаштвом и свештенством Епархије ваљевске.

Лајковац - У част Светог Саве, дана 25. јануара 2013. године, са почетком у 19 часова, одржана је свечана Светосавска академија у великој сали СО Лајковац, у организацији Градске библиотеке Лајковац и Црквене општине Лајковац.

Ваљево - На дан преподобног Теодосија Великог и преподобног Михаила 24/11. јануара свечаном духовном академијом у КПЗ Ваљево одпочела је прослава Светог Саве у Епархији ваљевској. Као и ранијих година, уприличен је богат културни програм у коме су учествовали хор и драмска секција Ваљевске гимназије, глумци и штићеници ове установе. Присутнима се обратио Епископ ваљевски Милутин. По завршетку културно-уметничког програма уследило је већ традиционално уручење награда које ова установа додељује заслужним појединцима који су у току протекле године значајно помагали при реализацији разноврсних активности, као и најбољим штићеницима који су се истакли у раду и владању. Добитник овогодишње награде „Од злата беседа" јесте Дејан Богојевић, професор разредне наставе из Ваљева. 

Извор: Епархија ваљевска