Сећање на јунаке

На Дан сећања на све пале у Нато агресији на нашу Отаџбину, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Његове Светости, посетио је Команду 250. ракетне бригаде ПВО. У надахнутој беседи, Епископ се захвалио свим присутним мајкама и очевима и нашој Војсци што су одгајили такве јунаке чија нас несебична жртва, част и достојанство позивају да и у себе саме уграђујемо овакве врлине. Посебно је истакао припаднике 250. ракетне бригаде који су први били на удару пројектила и који су поднели најтежи терет одбране Србије.

Подсетио је све присутне да човек може да свој живот воде на два начина: у смеру јачања сваког зла и рђавих намера или у смеру узрастања у сваком добру и врлини. Љубав и жртва наших бранилаца су снажан пример напретка у добру. Поучени дивним примером палих јунака у Нато агресији требало би да се трудимо да билошки и духовно јачамо као народ. На крају је Преосвећени Владика речима СЛАВА БЕСМРТНОСТИ одао почаст свим палим борцима наше часне Војске и свим другим жртвама бомбардовања.

Командант 250. Ракетне бригаде, бригадни генерал Миодраг Гордић је присутне подсетио на чињеницу да је његова јединица претрпела велика материјална разарања и да је под командом Ратног ваздухопловства животе положило на бранику српског неба 39 храбрих људи. Међутим, браниоци нису уништени већ су свих 78 дана пружали отпор агресору.

Епископ Атанасије је, у пратњи ђакона Јована Бабића, секретара за односе са Војском, ђакона Драгана Танасијевића и секретара Зорана Јуришића, пратио програм у коме је учествовао хор Православног богословског факултета под диригенстком палицом ђакона мр Драгана Ашковића, асистента на поменутом факултету.