Седница ЕУО Епархије аустријско-швајцарске

Седница ЕУО Епархије аустријско-швајцарске
Седница ЕУО Епархије аустријско-швајцарске
Седница ЕУО Епархије аустријско-швајцарске
Седница ЕУО Епархије аустријско-швајцарске

У четвртак 17. и петак 18. новембра 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско швајцарски г. Андреј председавао је редовној седници Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске.

После призива Светог Духа у Богородичном храму у Бечу, Епископ се бираним речима обратио члановима овог високог епархијског тела и свима присутнима благодарио на доласку из свих крајева Епархије.

Радна седница Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске одржана је из два дела у библиотеци Богородичног храма у Бечу.

На овом редовном заседању чланови Одбора упутили су поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима од претходне седнице наовамо.

У наставку усвојени су важни Извештаји о раду Епархијског управног одбора. Прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа, а донешене су и друге битне одлуке. Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током дводневних вишечасовних конструктивних седница, у којој су сви чланови учествовали врло активно.

На крају заседања, Епископ Андреј је заблагодарио присутним члановима Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе. По завршетку заседања, чланови ЕУО обишли су завршне радове на реконструкцији и адаптацији Владичанског двора и Епархијског центра.

Пре поласка на далеки пут у Швајцарску, Италију и удаљене крајеве Аустрије, Епископ је свим члановима ЕУО приредио заједнички ручак.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска