Седница Грађевинског одбора за изградњу новог храма на Бунушевачком гробљу у Врању

У Епископском двору у Врању, 11. марта 2009. године, одржана је заједничка седница Црквеноопштинског управног одбора Црквене општине Врање и Грађевинског одбора за изградњу новог храма на Бунушевачком гробљу у Врању, којом је председавао Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије. Грађевински одбор сачињавају, господин Стојан Младеновић, председник одбора, а чланови су: Божидар Илић, Градимир Стојановић, Петар Симовић, Слађан Стојановић, Срђан Спасић и Јовица Јањић.

На седници су разматране активности везане за изградњу храма на Бунушевачком гробљу. Извештај о томе поднео је протојереј Милорад Величковић, који је истакао да су завршени послови прикупљања документације у погледу регулисања имовинско-правних односа и да је Црквена општина Врање укњижена као власник земљишта за изградњу новог храма. Одбор је једногласно прихватио извештај о досадашњим активностима.

С обзиром да је предстојећи главни задатак израда пројекта, Грађевински одбор је донео одлуку да се уради пројектни задатак за идејно решење новог храма површине 120 квадратних метара и да се на наредној седници донесе одлука о начину избора аутора идејног решења новог храма. Осим ове одлуке, Грађевински одбор је разматрао и питања прукупљања новчаних средстава за изградњу храма, као и медијске подршке у овој акцији коју ће пружити Регионална радио-телевизија Врање.

Извор: Епархиија врањска