Седнице епархијских тела у Бечу

Седнице епархијских тела у Бечу
Седнице епархијских тела у Бечу
Седнице епархијских тела у Бечу
Седнице епархијских тела у Бечу

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј одржао је 23. и 24. марта 2017. године редовну седницу Епархијског савета и Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске.

После призива Светог Духа у Саборном храму Светог Саве у Бечу, Епископ се бираним речима обратио члановима овог највишег епархијског тела и свима присутнима благодарио на доласку из свих крајева Епархије. Радна седница Епархијског савета и Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске одржана је из два дела у просторијама Епископије у Бечу.

На овом редовном заседању чланови Одбора упутили су поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима од претходне седнице.

У наставку усвојени су завршни рачуни и буџети као и важни извештаји о раду Епархијског управног одбора. Прочитане су и усвојене президијалне одлуке Епископа, а донешене су и друге битне одлуке. Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током дводневних вишечасовних конструктивних седница, у којој су сви чланови врло активно учествовали.

На крају заседања, епископ Андреј је заблагодарио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе. По завршетку заседања, чланови епархијских тела обишли су завршене радове на реконструкцији и адаптацији Владичанског двора и Епархијског центра.

Извор: Епархија аустријско-швахцарска