Семинар за вероучитеље Епархије ваљевске

Семинар за вероучитеље Епархије ваљевске
Семинар за вероучитеље Епархије ваљевске
Семинар за вероучитеље Епархије ваљевске
Семинар за вероучитеље Епархије ваљевске

Канцеларија за веронауку Епархије ваљевске организовала је стручнно усавршавање за своје вероучитеље. Семинар је одржан 26. и 27. маја у просторијама О.Ш. Милан Муњас на Убу. Акредитовани представници Министарства просвете и науке су одржали семинар на тему: Подршка развоју предмета верска настава.

Окупљене је поздравио и пожелео им добродошлицу организатор и домаћин семинара, протојереј Милан Ристивојчевић. Рад семинара се одвијао у две одвојене групе, а учесници су имали прилику да чују излагања на теме: Библијски метод кроз литургијско искуство и праксу (Снежана Павловић), Узрасне карактеристике деце и омладине (Зора Дешић). Поподневни део је протекао у интересантној и креативној презентацији на тему: Вероучитељ као диригент оркестра (Снежана Павловић).

Други дан семинара започео је Литургијом у велелепном храму Вазнесења Господњег на Убу. Излагања предававача нису била ништа мање интересантна и корисна него претходног дана: Аутентично искуство учења, промена парадигме у образовању (Снежана Павловић) и Коорелација верске наставе са другим наставним предметима (Светлана Новичић и Исидора Кораћ). Семинар је другод дана посетио и Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин. Он је подсетио вероучитеље на неопходност непрестаног усавршавања и учења. Епископ је пожелео да оваква окупљања постану пракса у нашој Епархији и нагласио да време које је пред нама захтева образоване раднике на њиви Господњој. 

Дарко Ђурђевић, вероучитељ

Извор: Епархија ваљевска