Семинар за вероучитеље на Фрушкој гори

Од 2. до 7. септембра на Иришком венцу одржава се међународни теолошко- педагошки скуп катихета. У организацији православне Епархије бачке и римокатоличке Надбискупије београдске, у сарадњи са Евангеличком Црквом Немачке и уз подршку Фондације Конрад Аденауер, у хотелу Норцев на Фрушкој гори, од 2. до 7.септембра биће одржан међународни теолошко-педагошки скуп наставника веронауке, саопштено је из Епархије бачке.

Под радним насловом "Катихета каосведок вере", што подразумева разговор о улози и надлежности вероучитеља на часовима верског образовања, на конференцији ће учествовати 10 катихета - представника Српске Православне Цркве, 8 вероучитеља из Католичке, 6 из Евангеличке цркве Немачке и по један наставник верског васпитања из Евангеличке и Реформаторске цркве у Србији.

Циљ овог међународног скупа катихета је "неговање мира, љубави и сагласја међу народима и заједницама у Србији", наглашава се у програму.

Заједно са вероучитељима и професорима богословља, на теолошко-катихетском скупу учествоваће надбискуп београдски Станислав Хочевар, епископ бачки др Иринеј, епископ браничевски др Игнатије, епископ јегарски др Порфирије, представници министарстава вера и просвете, као и гости из Исламске и Јеврејске заједнице.

На сипмпозијуму ће се говорити о темама као што су настава религије и вероисповест, задатак наставе религије у државним школама -искуства из Србије и Немачке, вера као благодатни дар, наставници веронауке као чланови заједнице, искуства религије и пракса оцена у школама, о спиритуалности вероучитеља...