Шести фестивал хорова Eпархије шумадијске у Барајеву

Барајево Mилошћу Божијом, дана 22. јуна 2008. године, у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву окупио се велики број верног народа из целе наше Богом чуване Епархије. Тог дана на празник Свих Светих у барајевском храму служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован са свештеницима и ђаконима шумадијске Епархије. После Свете Литургије, која је одисала несвакидашњим појањем, уследио је фестивал у коме су учествовали седам хорова.

Фестивал је отворио домаћин, са хором састављеним од верног народа бељаничког намесништва. Затим је наступио дечији хор Свети Симеон Мироточиви који је добио и највише симпатија. Наступили су и други хорови: Свети Роман Мелод из Крагујевца, хор при храму Светог Димитрија из Лазаревца, хор Светих Апостола Петра и Павла при истоименом храму у Јагодини, хор Светог Симеона Богопримца из Смедеревске Паланке и хор Опленац из Тополе.

После смотре, коју је верни народ са одушевљењем пратио, уследила је трпеза љубави и разговор верника са својим Епископом.