Шипово: Помоћ за Шамац, Бијељину и Добој

Шипово: Помоћ за Шамац, Бијељину и Добој
Шипово: Помоћ за Шамац, Бијељину и Добој
Шипово: Помоћ за Шамац, Бијељину и Добој
Шипово: Помоћ за Шамац, Бијељину и Добој

Велике поплаве које су задесили Републику Српску, Федерацију БиХ-е и Србију, покренуле су хуманост у људима широм свијета. Тако је било и код нас у Шипову. Акција прикупљања помоћи  покренута је 17. маја т.г. у организацији „Удружење навијача Делије Шипово и Гробари Шипово“ испред кафеa „Дионис“ у Шипову, да би им се исти дан придружили: ООЦК Шипово, ЈУ Дом Здравља Шипово и Црквене Општине Шипово, Стројице и Бабићи.

Сви уједињени и сложни: момци и дјевојке, волонтери и активисти Црвеног Крста, а са њима и њихови свештеници, кренули су у прикупљање помоћи за поплавама угрожено становништво у Шамцу, Бијељини и Добоју. Радили су непрестано и неуморно, готово двадест и четири часа, на прикупљању потребне помоћи у виду гардеробе, хране, хигијене, средстава за чишћење, дјечије хране и  опреме, лијекова, воде, постељине, … и сточне хране. Прикупљена помоћ одмах је достављана на терен у договору са Кризним штабом и Црвеним Крстом.

Први контигент помоћи отишао је за Шамац 18.маја т.г., а помоћ се састојала од гардеробе, хране, хигијенских средстава, хране за бебе и лијекова.

Други контигент помоћи отишао је за Бијељину 20.маја т.г. Поред основних животних намирница за Бијељину је отишао и шлепер сточне хране (сијена).

У склопу другог контингента послати су лијекови за Добој.

За Шамац и Бијељину су, уз пратњу свештеника, ишли млади волонтери који су били задужени за истовар помоћи и чишћење поплавом угрожених подручја.

Данас је отишао и трећи контигент у Добој, са свим напред наведеним и неопходним стварима за људски живот.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка