Симпосион у част оца Георгија Флоровског

12. фебруара 2011. године на Теолошком факултету у Принстону, у Сједињеним Америчким Државама, биће одржан симпосион на тему „О крсном дрвету: Патристичко учење о искупљењу".

Симпосион се одржава у част протојереја Георгија Флоровског, истакнутог православног богослова ХХ вијека, који је са великом посвећеношћу писао на ову тему. Учење о искупљењу ће се разматрати у ауторитетима на које се ослањао о. Флоровски: Нови Завјет, свети Иринеј Лионски, свети Атанасије Александријски, свети Григорије Богослов и други, а у закључку ће се анализирати списи самог оца Флоровског на тему искупљења, након чега ће услиједити дискусија.

Међу најављеним учесницима су о. Џон Бер, декан Богословског факултета светог Владимира у Њу Јорку, о. Џорџ Драгас, професор патрологије на Богословском факултету часног Крста у Бостону, др Алексис Торенс са Нотр Дам института, о. Џон Мек Гакин, професор Византологије на Колумбија универзитету, о. Џорџ Парсениос, професор Новог Завјета на Принстону и Метју Бејкер, докторант на Фордам универзитету.

Извор: Митрополија црногорско-приморска