Сиријски Патријарх код белгијског краља

Сиријски Патријарх код белгијског краља
Сиријски Патријарх код белгијског краља
Сиријски Патријарх код белгијског краља
Сиријски Патријарх код белгијског краља

Његова Светост Патријарх Мор Игњатије Јефрем II састао се са Његовим Величанством белгијским краљем Филипом у Краљевском двору у Бриселу.

Његову Светост су пратили Њихова Високопреосвештенства: Мор Георгије Курије, патријарашки викар у Белгији, Француској и Луксембургу, и Мор Маврикије Амсих, Архиепископ Џазире и Еуфрата, као и вископреч. Рабан Јозеф Бали, патријархов секретар и директор канцеларије за медије.

Његово Величанство је поздравио Његову Светост и изложио своје виђење тренутног стања хришћана на Блиском истоку, нарочито у Сирији и Ираку, као и прогона који они подносе. Његова Светост је зажалио због ћутања међународне заједнице о рату и злочинима против човечности, као и о неспособности међународних организација да обезбеде мир и стабилност. Нагласио је  да је неопходно подржати мирно разрешење сукоба у Сирији и водити борбу против тероризма. Његова Светост је такође позвао на интензивирање напоре за ослобађање двојице киднапованих архиепископа Алепа Павла Јазија и Мор Григорија Јована Ибрахима.

Патријарх је захвалио је Његовом Величанству на топлој добродошлици и изразио благодарност на томе што Белгија ради  на промовисању мира у разореним подручјима у Сирији и уопште на Блиском истоку и на подршци сиријским и ирачким избеглицама.

Његово Величанство је говорио о позитивној улози сиријске заједнице и о доприносу њених  чланова развоју Белгије.

Извор: ОСР (са енглеског Информативна служба СПЦ)