Слава цркве у Голубићу

На дан Преноса моштију Светог Првомученика и архиђакона Стефана, 15. Августа 2009. године, уз присуство великог броја вјерника свечано је прослављена слава храма Св.Првомученика и архиђакона Стефана у Голубићу.

Након Свете Литургије, коју је по благослову Његовог Преосвештенства Епископа далматинског Господина Фотија, служио секретар Епархијског управног одбора Епархије далматинске, парох шибенски протонамјесник Милорад Ђурђевић уз саслужење јереја Саве Мајсторовића пароха III книнског, обављено је резање славског колача и славска литија а затим освећење мозаика Св.Стефана испред храма као и освећење чесме у порти храма.

Ове године је било посебно свечано јер је уочи саме славе завршена још једна фаза обнове ове велике светиње.Као што је и планирано, санирана је комплетна кровна конструкција, постављен је бакарни покров на звоник и олтар и постављени нови крстови на звоник и кров лађе храма. Завршена је и већина радова на санацији фасаде храма, док ће се након славе наставити завршни радови на фасади и почети санација унутрашњости храма.

Извор: Епархија далматинска