Слава цркве у Женеви

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је, поводом прославе храмовне славе Светог апостола Андреја Првозваног, парохију у Женеви. Обележавање празника отпочело је у суботу, 9. децембра 2017. године, вечерњим богослужењем које су служили надлежни парох јереј Александар Ресимић и ђакон швајцарског намеснштва Иван Толић.

Након службе, Епископ је присутнима честитао навечерје славе и одржао кратку катихетску поуку, којом је поучио верне о значају и житију Светог апостола Андреја Првозваног. Вече је завршено концертом класичне музике, који су приредили професорка клавира Нина Софронски из Лозане и професор кларинета Милутин Павловић.

Наредног дана, владика Андреј је началствовао евхаристијским сабрањем, током кога су саслуживали отац Александар и ђакон Иван. Благољепију је допринео новоосновани парохијски хор којим је дириговала гђа Нина Софронски.

Богослужењу, поводом обележавања храмовне славе, присуствовали су бројни гости, међу којима и амбасадор Републике Србије при мисији Уједињених Нација у Женеви г. Владислав Младеновић и представник Републике Српске при Уједињеним Нацијама.

На крају свете Литургије и беседе Његовог Преосвештенства о важности сабрања и заједнице, преломљен је славски колач, а Епископ је нарочито захвалио и честитао славу овогодишњим кумовима Слободану, Новки и Владану Трифуновићу из Женеве на њиховом труду и љубави. По завршетку службе, одржан је кратак концерт српско-швајцарског дечјег хора, након чега је уприличено послужење за све присутне.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска