Слава храма у Пчелицама

Слава храма у Пчелицама
Слава храма у Пчелицама
Слава храма у Пчелицама
Слава храма у Пчелицама

Уочи славе цркве у крагујевачком насељу Пчелице, свечано бденије у присуству више од стотину верних служио је протојереј Милан Борота, уз појање свештеника Бранислав Матића и ђакона Небојше Јаковљевића. Црква Божја у Пчеличкој парохији слави Икону Пресвете Богородице Тројеручице када је служена света Литургија којој је началствовао пензионисани свештеник Никола Петронијевић, уз саслужење свештеника Горана Ђерковића, Слободана Бабића и Милана Живановића.

Литургију је појањем улепшао хор Пчеличког храма, који је у потпуности био подржан од стране присутног народа који је одговарањем на прозбе и возгласе и заједничким узношењем молитава, потпуно учествовао у евхаристијском сабрању. Апостол је прочитао г. Емил Чешарек. Након причешћа верних, скуп је кренуо у литијски опход, а потом пред храмовним вратима, преломљен је Славски колач чије је домаћин ове године Вера Стефановић која је због Славе Цркве Божје и ове часне обавезе допутовала из Аустралије.

Овом приликом је Српско културно-историјско друштво „Српска круна“ одликовало оредном Круна протојереја-ставрофора Зорана Митровића за допринос у очувању хришћанске вере, културе, традиције, и обичаја у српском народу. Црквена општина Пчеличка доделила је захвалнице заслужним појединцима из парохије који су дали посебан труд у изградњи, утврђивању и јачању Цркве Божје у Пчелицама.

Извор: Епархија шумадијска