Слава Издавачке куће „Дабар“

Слава Издавачке куће „Дабар“
Слава Издавачке куће „Дабар“
Слава Издавачке куће „Дабар“
Слава Издавачке куће „Дабар“

Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „Дабар“ прославила је, у петак 29. новембра, своју крсну славу Светог апостола и јеванђелиста Матеја.

У сали народног дома манастира Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда славски обред обавио је архимандрит Калистрат Бобушић, уз саслужење протојереја-ставрофора Саве Брадоњића и протојереја-ставрофора Милутина Андрића.

Честитајући братству манастира и уредништву „Дабра“ крсну славу, свештеник Саво Брадоњић подсјетио је да је „Бог појединце обдарио да раде разне послове, а монахе из Добрунске Ријеке да издају књиге и часописе и тако шаљу духовне и људске поруке вјерницима и осталим грађанима“.

Главни и одговорни уредник „Дабра“ архимандрит Јован Гардовић рекао је да Издавачка кућа „Дабар“ прославља ове године и 17 година постојања и успјешног рада. „За више од деценију и по успјели смо да припремимо и издамо 46 бројева часописа „Дабар“, рекао је Гардовић.

Он подсјећа да је за то вријеме штампано на десетине књига духовног садржаја, међу којима је и око 60 уџбеника за потребе студената Богословског факултета у Фочи, као и неколико збирки пјесама Друштва љубитеља књиге „Мост“ из Вишеграда.

„Најновији пројекат је штампање фототипског издања Сарајевског преписа „Законоправила“ Светог Саве. Такође, све бројеве „Дабра“ смо прилагодили интернету и могу се наћи на интернет страници Митрополије дабробосанске,“ навео је Гардовић.

Извор: Митрополија дабробосанска