Слава Клиничког центра Крагујевац

Слава Клиничког центра Крагујевац
Слава Клиничког центра Крагујевац
Слава Клиничког центра Крагујевац
Слава Клиничког центра Крагујевац

Лекарска слава - Свети Козма и Дамјан обележена је 14. новембра 2019. године у Клиничком центру Крагујевац светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован.

Литургија је служена у болничкој капели која је посвећена управо тим светитељима. У присуству директора Клиничког центра проф. др Предрага Саздановића и запослених епископ Јован је беседио:

-Нека Бог молитвама Светих бесребреника Козме и Дамјана посети немоћи наше. Све што смо добили, добили смо за бадава, на дар, али Бог, браћо и сестре, кад види човеков труд у његовој вери, у његовом начину живота, онда Бог на тај дар његов даје и дар Божји, а куд ћете лепше и боље него кад осети човек да на оно што он мало узвраћа Богу да му Бог узвраћа стоструко више. Нека је срећан и Богом благословен данашњи дан.

У наставку Литургије Владика је преломио славски колач са домаћином славе др Ненадом Ђоковићем, ортопедом.

Епископ је после болничке капеле молитвено посетио и запослене у Заводу за хитну медицинску помоћ где је преломио славски колач подсетивши окупљене да су Свети Козма и Дамјан лечили не само лекарским вештинама, већ и вером.

У току дана Владика је посетио запослене и штићенике у Заводу за смештај одраслих лица Мале пчелице где је преломио славски колач са др Владицом Станојевићем, директором Завода.

Извор: Епархија шумадијска