Слава манастира Драгаљевца

У недељу седму по Духовима, на празник Сабора Светог архангела Гаврила, свету архијерејску Литургију у манастиру Драгаљевцу служио је Његово Преосвештенсво Епископ зворничко-тузлански г. Фотије.

-Будимо ангелоликог живота и идимо путем уским, путем који води животу вечном и спасењу. Монаси су они који треба да се угледају на анђеле и арханђеле по чистоти и узвишености живота. Одрицањем од своје воље и спремношћу да увек буду на услузи ближњима, као и једни другима у манастирским сестринствима и братствима, по свему подсећају на англески живот који и јесте монашки призив, беседио је владика Фотије.

-Сви манастири имају исту философију – како победити себе, како победити тело и грех и почети живети узвишеним духовним животом. То није лако јер захтева велики труд и подвиг, али нам примери сведоче да су многи успели достићи савршенство у духовном животу поставши светитељи Православне Цркве. Мати игуманија Теодора, желим још једном да вам честитам славу, да вас Бог поживи и Свети архангел Гаврило да вас чува и да се ова света драгаљевачка обитељ умножи на добро наше и славу Божју, рекао је епископ Фотије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска