Слава манастира Морача

Светом архијерејском Литургијом, коју је са свештенством служио Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, славском литијом око храма, ломљењем славског колача и свечаним културно-умјетничким програмом, манастир Морача је прославио храмовску славу – празник Успенија Пресвете Богородице.

Обраћајући се многобројним вјерницима митрополит Амфилохије је истакао да Пресвета Богородица треба да буде узор свакој хришћанки. “Кад год, ви дјецо и ви дјевојке, и ви мајке, размишљате како ћете да се обучете, прво погледајте у икону Пресвете Богородице. Онда шијте себи хаљине и облачите се ако хоћете да будете истинске и праве хришћанке. На њу се угледајте, а не на оне на које се данас многе угледају, на оне из Холивуда и не знам све одакле. Угледајући се на њих губите своју душу”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

“Пресвета Богородица је учитељица и дародаватељка живота, а у исто вријеме учитељка свеукупног нашег понашања. Учитељи Цркве кажу да је дјевичанство, цјеломудреност Пресвете Дјеве призвање свакога људскога бића”, поручио је Митрополит Амфилохије.

Приређена је и славска трпеза љубави, а у културно-умјетничком програму су наступили КУД “Ђурђевданско коло” из Подгорице, пјесници и народни гуслари. Митрополит Амфилохије је јуче у Колашину присуствовао свечаној сједници Скупштине Општине, која је одржана поводом дана те општине.

Извор: Митрополија црногорско-приморска