Слава манастира Светог Марка у Шефилду, Охају

С очинском и неизмерном радошћу, обавештавамо Вас да ће на Марковдан, 8. маја 2017. године, манастир Светог Марка у Шефилду, Лорејн, прославити своју храмовну славу.

Задовољство Нам је да Вас, у име игумана манастира, високопреподобног архимандрита Леонтија (Алавање), овим најсрдачније позовемо на ову дивну пасхалну прославу манастирске славе и трпезе љубави која следује у наставку. Света архијерејска Литургија, на којој ћемо чинодејствовати, почеће у 10 часова ујутру.

Овим Вам такође дајемо до знања, да ће се манастирске славе од сада прослављати на сāм дан празника, као и да ће убудуће, три парохије бити одређене да буду домаћини о свим манастирским славама. Част да буду домаћини овогодишње славе припала је верницима Саборног храма Светог Саве у Парми, Кливленд, Светог архангела Михаила, Акрон, и Свете Тројице, Јангстаун, са Ракун пута.

Ово приликом, домаћинима овогодишње славе упућујемо изразе Наше свесрдне захвалности, за показану љубав према овој нашој светињи, а тиме и самом Васкрслом Господу и Његовом угоднику, Светом апостолу и јеванђелисту Марку.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ – РАДОСТИ НАША!

С архијерејским благословом

+Иринеј, Епископ источноамерички