Слава Медија центра „Одбрана“

Слава Медија центра „Одбрана“
Слава Медија центра „Одбрана“
Слава Медија центра „Одбрана“
Слава Медија центра „Одбрана“

Светом Литургијом, коју је 12. новембра 2019. године служио главни војни свештеник мајор Слађан Влајић, у београдском Дому Војске Србије обележена крсна слава Медија центра „Одбрана“, Свети краљ Милутин. 

У параклису посвећеном Светом краљу Милутину сабрали су се запослени, пријатељи и сарадници установе која баштини традицију српских ратника и стожер је културних и информативних делатности у Министарству одбране и Војсци Србије. 

Уз појање Првог београдског певачког друштва, молитвено је оживљено сећање на српског краља Милутина који је за живота подигао велики број манастира и цркава, али и болнице и храмове и чинио значајно доброчинство свом народу. Тумачећи прочитани одломак из Јеванђеља, главни војни свештеник мајор Слађан Влајић, кроз причу о лошим виноградарима, осврнуо се на људску непослушност и потребу да се срећа  тражи на страни на којој обично нема Бога. Говорећи о потреби да се живи у складу с врлином, свештеник је честитао славу колективу Медија центра „Одбрана“, са жељом да и даље у обављању свог посла буду окренути истинским вредностима и да наставе да успешно информишу јавност о томе шта Војска данас ради и колико је то за Србију важна институција. 

Директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица Карапанџин, захваљујући гостима што су се одазвали позиву, истакао је да установу чине људи који заједничким напорима, предано и посвећено, реализују све постављене задатке и пружио уверавање да ће тако бити и убудуће. Он је поручио колегама да је нужно да и убудуће, као и досад, поклањају подједнаку пажњу и снази личности, баш као и култу заједнице, као и да управо та дијалектика разрешава све препреке у реализацији задатака.

Медија центра „Одбрана”, чије је седиште у београдском Дому Војске Србије, Светог краља Милутина већ пет година слави као своју крсну славу.

Извор: odbrana.mod.gov.rs