Слава Мобе

Слава Мобе
Слава Мобе
Слава Мобе
Слава Мобе

Празник Иконе Пресвете Богородице Тројеручице прослављен у манастиру Светог Владике Николаја Велимировића у Соко Граду

И овога дана, каквог га Господ створи, као и пре више од две хиљаде година када је Христос за трпезом Царства са својим ученицима устројио заједницу љубави, сви млади са овогодишње Мобе су узели учешће у првој слави установљеној по предлогу Његовог Преосвештенства Епископа  шабачког Г. Лаврентија.

Свету Литургију служили су протојереј Зоран Ристивојевић, свештеник манастира Соко, и  јереј Славиша Марковић, парох шабачки, уз саслужење ђакона Саве Лазића.

За време Свете Литургије, у препуној цркви једним устима се одговарало и певало Оче наш, тропар Светом Владики Николају и Богородици Тројеручици.

После Свете Литургије, Преосвећени Владика је осветио славско жито и преломио славски колач. Молитвено сабирање и заједничко појање тропара је испунило је сва срца, управо ту, пред Домом Светог Владике Николаја Велимировића. Празнична радост је увећана и крштењем дванаестогодишњег Војина Миљковића из Житорађе. Његов је кум Стефан Петровић из истог места. Празнични дан и славско дружење млади су наставили у заједничкој трпези љубави.

Зорица Зец