Слава и освећење просторија Свете Србије

Слава и освећење просторија Свете Србије
Слава и освећење просторија Свете Србије
Слава и освећење просторија Свете Србије
Слава и освећење просторија Свете Србије

У предвечерје своје крсне славе, Светог Василија Острошког, кровна организација Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја”, окупила je у својој новоотвореној канцеларији у Немањиној 40 тренере и најбољу децу спортисте који су део њеног пројекта: ПСД ”Света Србија”, како би молитвено и саборно обележили велики празник. Овом приликом, освештане су и просторије Удружења. По благослову Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, освећењем канцеларије и славским обредом началствовао је Преосвећени Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, уз саслужење свештеника Вазнесењске цркве оца Драгана Радовановића.

Као уздарје за молитвено заступништво владици Арсенију у име преко 500 својих вршњака који тренирају кошарку, фудбал и одбојку у Светој Србији, икону Светог Андреја Првозваног уз речи захвалности предао је мали кошаркаш Андреј. Епископ Арсеније је пожелео да Света Србија у годинама испред нас и даље вредно ради на развоју свог концепта спортског развоја и личносног узрастања, тј. хармоничног васпитања својих малених спортиста кроз савремену тренажну методологију коју примењује у свом раду и истовременом стремљењу ка Јеванђелским принципима у њиховом свакодневном животу.

Такође, Владика је похвалио централну спортску манифестацију удружења ”Спортско Сабрање Свете Србије” која је у претходне три године окупила преко 70.000 деце, рекавши да очекује да њен овогодишњи наставак 28. маја на Ади Циганлији буде још величанственији и садржајнији од претходних.

Видео: Освећење просторија и славски обред

Извор: ПСУСС - ПСД ”Света Србија” www.svetasrbija.org.rs