Слава парохије на Златној Обали

Слава парохије на Златној Обали
Слава парохије на Златној Обали
Слава парохије на Златној Обали
Слава парохије на Златној Обали

У недељу, 3. септембра 2017. године, Црквена општина Успенија Пресвете Богородице на Златној Обали прославила је славу и престони празник. 

Након празника  Успенија, верници ове парохије сабрали су се још једном у недељу, 3. септембра 2017. године, на светој архијерејској Литургији коју је служио Његово Преосвештенство Епископ Митрополије аустралијско-новозеландске г. Силуан, заједно са јерејима Ђорђем Петровићем и Николом Стефановим и протођаконом Петром Мракићем.

Поред верујућег српског народа храм Успенија Пресвете Богородице испунили су и други православни верници, првенствено из Руске и Грчке Цркве, којима су се придружили и њихови свештеници. 

Након свете Литургије уследила је свечана трпеза љубави и наступ фолклорне групе. У панправославном торжественом окружењу епископ Силуан се обратио верницима јеванђељском поруком истичући посебно потребу за јачањем једниства, како на нашем унутрашњем плану, унутар наше Богомчуване Митрополије, тако и на међуправославном нивоу са свима верујућим православнима у Аустралији и Новом Зеланду.  

Епископ је истакао: -Ово наше време обилује искушењима којима можемо одолевати само ако смо јединствени у Христу, а онда природно, и једни са другима. Само ако будемо једно у Христу наш глас може да се чује у мору овосветских таласа који запљускују брод Цркве.

Преосвећени Владика је нагласио: -Посебно је важно да у сваком нашем брату и сестри најпре видимо лик Христов, и да наш међусобни однос увек буде јеванђељски.

Епископ Силуан је такође подсетио да су од најранијег времена хришћани били суочавани са изазовима, а неретко су своју веру сведочили и мученичком крвљу. -Али упркос изазовима, хришћанска аксиома запамћена од времена Тертулијана била је и остаје да је крв мученика семе нових хришћана. Због тога, искушења никада не смеју да нас уплаше и обесхрабре. Хришћанска мисија је иста за сва времена, а то је да сведочимо благу вест Христову, понајпре својим животом, поручиоје Владика и додао: - Овај дан је уједно и права прилика да са браћом и сестрама из Руске и Грчке Цркве посведочимо и још више учврстимо хришћанско јединство.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска