Слава Покровске цркве на Звездари

Слава Покровске цркве на Звездари
Слава Покровске цркве на Звездари
Слава Покровске цркве на Звездари
Слава Покровске цркве на Звездари

На празник Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ топлички г.Јеротеј, викар Партијарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду поводом храмовне славе.

Његовом  Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Стеван Станковић, старешина у пензији, протојереји Предраг Продић и Иван Штрбачки, пароси у храму Светог Саве у Београду, јереј Борислав Петрић, парох у цркви у Миријеву, протођакон Стеван Рапајић, ђакон Славко Аничић из цркве Светог Марка и ђакон Радомир Врућинић, ректор Богословије Светог Саве у Београду.

Богослужењу су присуствовали представник римокатоличке цркве Светог Антуна жупник Илија, министар просвете Бранко Ружић, потпредседник Општине Звездара Душан Игњатовић, начелник и командир Полицијске станице на Звездари и многобројни благочестиви народ.

Владика Јеротеј је беседио о вези Покровског храма и Пећке Патријаршије преко иконе Богородице Пећке која се чува у том београдском храму. Љубављу групе парохијана из Хиландара је донесена икона Богородице Тројеручице која ће трајно стати у Покровској цркви. Овогодишњи колачар била је породица Петровић, следеће године ту дужност ће имати породица Милунић из Београда.

Извор: www.pokrovska.rs