Слава радија „Тавор“

Слава радија „Тавор“
Слава радија „Тавор“
Слава радија „Тавор“
Слава радија „Тавор“

Евхаристијском сабрањем  у бачкопаланачким храмовима је 19. августа 2013. године прослављен   празник Преображења Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа. Празник Преображења је  слава црквеног радија Тавор, који носи име по гори на којој се Господ наш преобразио и показао славу Своју пред ученицима и апостолима. Светом Литургијом у Светојованском храму је началствовао протојереј-саврофор Радослав Живанов, свештеник у пензији, уз саслужење протонамесникâ Предрага Милутина и Стевице Илића, а у храму Покрова Пресвете Богородице презвитер Бране Миловац, коме је саслуживао протонамесник Милан Узуров.

После свете Литургије освештани су плодови винограда и одржан парастос задужбинарима старог парохијског дома, Стевану и Јудити Милановић, као и уснулом председнику Црквене општине Миленку Јатићу, поводом две године од упокојења.

После свете Литургије у порти оба храма спремљено је послужење за све присутне поводом славе радија Тавор.

На вечерњем богослужењу у Светојованском храму, које је служио презвитер Бране Миловац, уз присуство званица, пререзан је славски колач и освећено славско кољиво. Отац Бране је у беседи честитао славу главном и одговорном уреднику, свим радницима и сарадницима радија, са жељом да мисија црквеног радија  буде плодоносна.

Извор: Епархија бачка