Слава у Струићима

Ове године је празник Свете Великомученице Варваре прослављен нарочито весело у селу Струићима. Разлог за то је обнова Цркве и школе, која се налази у црквеном дворишту. Вјерни људи овога краја показали су велику жељу и велики труд да обнове ову светињу. Припреме и радови на храму и школи трају ево већ годину дана. Сви гости су зиста били одушевљени новим изгледом Цркве и школе. Још се једном показало да свака обнова Храма представља и обнову свих нас.

Светом литургијом је началствовао игуман завалски Василије, уз саслужење јереја Николе Јанковића, јереја Бора Данила, јереја Младена Жуловића и струићког пароха јереја Синише Шаренца. Послије Свете Литургије пререзан је славски колач. Отац Никола је поздравио присутне и рекао да је Господ вјерни сатрудник и сапутник нама који постајемо његови сатворци и сарадници, јер градимо мјесто гдје се сабирају људи у име Божије. Потом је све присутне поздравио јереј Синиша, који се захвалио свима који су на било који начин учествовали у овоме богоугодном дјелу.

Уз ручак, који су спремали сви мјештани овога села, имали смо прилику да видимо и лијеп забавни програм који су нам припремила дјеца из Требиња. Свакако, морала се чути и добро позната струићка пјесма. Можемо са сигурношћу рећи да ово није крај једног доброг дјела, већ се то дјело наставља у корист свих нас.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка