Слава Удружења српске православне омладине у Сиднеју

Слава Удружења српске православне омладине у Сиднеју

Слава Српског православног омладинског удружења (SOYA), празник Свeтог Владике Николаја охридског и жичког, 18. марта 2012. године, на најлепши начин прослављен je у молитви и дружењу окупљених чланова организације SOYA и њихових гостију парохији Светог Георгија у Кабрамати. Славско знамењe благословили су протојереји-ставрофори Миодраг Перић, Раде Радан, Србољуб Милетић и јереј Ђорђе Веселиновић, духовник огранка SOYA-е у Новом Јужном Велсу.

По завршетку службе окупљени су прешли у парохијску салу, где је по обичају све госте поздравио координатор SOYA-e за НЈВ, г. Предраг Сребро. Славско дружење додатно су украсили и гости из КУД „Равна Гора” из Бонирига.

Колач, жито и славско послужење припремиле су чланице SOYA-e, а госте су послуживале чланице КУД “Равна Гора“. Здравицу и уводну реч одржао је г. Предраг Сребро који се срдачно захвалио гостима и члановима, говорећи о плановима за будућност црквене омладинске организациje. Затим су г-ђица Анђела Остојић и г-ђица Светлана Буљ говориле о животу и делу Светог Владике Николаја а г. Милан Голић прочитао је неколико одабраних цитата из разних дела Светог Владике. Завршну реч дао је отац Ђорђе Веселиновић.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска