Славска сабрања у Аустралији

Славска сабрања у Аустралији
Славска сабрања у Аустралији
Славска сабрања у Аустралији
Славска сабрања у Аустралији

Слава мисионарске парохије у Ливерпулу. Слава Црквено-школске општине Рок Бенк.

У понедељак, 31. октобра 2016. године, мисионарска парохија Светог апостола Луке у Ливерпулу прославила је крсну славу и свог небеског шаштитинка. Иако у почетку малобројни, верници ове заједнице на челу са јерејем Александром Милутиновићем, већ су подигли зидове новог храма чије је темеље осветио Патријарх српски г. Иринеј приликом своје посете Аустралији ове године. Свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан, уз саслуживање локалног свештенства.

После свете Литургије, Владика је изразио радост због градње новог храма и дао локалном свештенику и верницима велику подршку. -Ово је прилика да још једном замолимо људе добре воље да уграде себе у овај свети храм и да на тај начин допринесу и изграњи себе у Царству Небеском. Јер као што каже Господ наш Исус Христос Што год свежете на земљи биће свезано на небу, и што год раздријешите на земљи биће раздријешено на небу (Мат. 18,18). Важност изградње овог храма превазилази границе ове мале заједнице и дотиче се свих житеља Аустралије позивајући на Чашу Спасења, на Реч Истине, на Вечност у Христу.

У недељу, 30. октобра 2016. године, Црквено-школска општина Рок Бенку свечано је прославила славу, Свету Петку. Свету архијерејску Литургију служили су Преосвећни Епископи аустралијско-новозеландски г. Силуан и новограчаничко-средњезападноамерички г. Лонгин са свештенством из Викторије. Благочестиви српски род Мелбурна и околине дошао је у великом броју да заједно са својим епископима и свештенством прослави велику светитељку Параскеву из српскога рода.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска