СОЗ Дервента-Изложба божићних честитки

Светосавска омладинска заједница Дервента организовала је у недељу, 27. децембра, продајну изложбу честитки које су најмлађи светосавци израђивали на тему празника Рођења Христовог.

Средства прикупљена продајом честитки намјењена су за замјену дотрајалих прозора и врата на дијелу просторија у којима борави дервентски СОЗ. На овај начин ће и најмлађи чланови Светосавске заједнице учествовати у овоме , за дервентски СОЗ. значајном пројекту а као награду за свој труд Црквена општина ће их на прољеће почастити једнодневним излетом.

Ова изложба је резултат дјечијих радионица које се, сада већ традиционално, одржавају у сали СОЗ-а током васкршњег и божићног поста. Од 2007. године трудом и свесрдним учествовањем свештеника, вјероучитеља, богослова и старијих СОЗ-оваца дервентске парохије ученици основних школа имају јединствену прилику да корисно потроше своје слободно вријеме, те након Литургије прелазе у топлу салу светосавског дома и уз пригодно послужење испољавају своју креативност израђујући честитке и макете храма Успења Пресвете Богородице у Дервенти.

Извор: Епархија зворничко-тузланска