Спектакуларни концерт за манастир Клисину

Са благословом Епископа бихаћко-петровачког Г. Хризостома, а под медијским покровитељством Радио-телевизије Републике Српске, 19. фебруара 2010. године, у концертној сали Банског Двора у Бањалуци, одржан је концерт за памћење, на којем је наступио један од водећих српских музичара и вокалних солиста, господин Слободан Тркуља, као и етно групе „Ива" из Добоја, „Траг" из Лакташа", те Кристина Ивановић.

На почетку концерта присутне је поздравио Игуман Манастира Клисина, отац Василије, који се захвалио свима који су узели учешћа у изградњи светомаринског храма, благодарећи Светој Марини за све благослове којима изобилно дарује братство Манастира Клисина.

Након Игумана Василија, присутне је поздравио и благословио Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом, који се у надахнутом слову осврнуо на богољубиву личност Слободана Тркуље, његову оданост вјери, традицији и коријенима, наглашавајући пријеко потребну оданост, која карактерише све истинске чланове Цркве Христове.

Када сe звијезда вечери, Слободан Тркуља, појавио на позорници, концертном салом се проломио громогласни аплауз, којим су окупљени поздравили великог музичара. Сам почетак концерта наговијестио је да ће ово вече превазећи очекивања многих, што се и обистинило током концерта, на којем је Слободан Тркуља показао завидно музичко умијеће и врхунски таленат. Не мало пута присутни су устајали, да заједно са извођачем пјевају ријечи добро познатих пјесама, тако да је овај концерт својом грандиозношћу надмашио очекивања већине присутних, а његовим организаторима улио снагу да се вриједи борити за вјечне и непромјењиве вриједности.

Концерт је директно преносила Радио-телевизија Републике Српске, тако да су и гледаоци крај малих екрана могли осјетити дјелић незапамћене атмосфере, која је владала под сводовима Банског Двора.

Братство манастира још се једанпут захваљује свима који су помогли на било који начин ову хуманитарну акцију проширења манастирског храма.

Извор: Манастир Клисина