Споразум о сарадњи СПЦ и Војне академије

споразум Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, и генерал-мајор мр Видосав Ковачевић, начелник Војне академије у Београду, у свечаној сали Војне академије 7. октобра 2008. године потписали су Споразум о сарадњи Српске Православне Цркве и Војне академије у Београду.

споразум Споразум обухвата успостављање међусобне сарадње у области образовања и васпитања питомаца Војне академије и Војне гимазије.

Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке у сарадњи са Војном академијом организоваће популарна тематска предавања и трибине из различитих области за студенте и слушаоце Војне академије и ученике Војне гимназије ради упознавања, очувања и неговања народне традиције и духовности.

споразум За реализацију ових активности Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке ангажоваће стручна лица, универзитетске професоре, теологе, психологе, историчаре и друге еминентне предаваче.

Војна академија ће у сарадњи са Одбором за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке организовати поклоничка путовања за за студенте и слушаоце Војне академије и ученике Војне гимназије.

споразумЧланови Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, који су универзитетски професори, пружиће стручну помоћ Војној академији у реализацији наставе из друштвено-хуманистичких предмета у областима војне етике, социологије, војне историје, војне психологије, војне андрагогије и филозофије.