Сретење у Шибенику

Сретење у Шибенику
Сретење у Шибенику
Сретење у Шибенику
Сретење у Шибенику

Светом архијерејском Литургијом у шибенском храму Светог Спаса свечано је прослављен празник Сретења Господњег. Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим обратио се верном народу:

-Када су Пресвета Богородица и Јосип четрдесет дана након рођења одвели Господа у храм, тамо их је чекао праведни старац Симеон који је примио Господа у своје наручје и рекао: 'Сада отпушташ с миром слугу Својега, Господе, по речи својој, јер видеше очи моје спасење Твоје'. Тако и ми, драга браћо и сестре, када долазимо у храм треба да примимо Господа у своје наручје и да у том трену мислимо само о тој молитви која се чита. Док смо овде на земљи, ми можемо Господа да видимо највише у својим ближњима којима нас је Он благословио. Да бисмо се спасли треба да осећамо љубав према њима и да им праштамо ако су се нешто огрешили о нас, не би ли Господ тако опростио и нама.

Том приликом, Владика је честитао свештенику Владимиру Вукосављевићу, шибенском пароху, двадесет година од рукоположења у чин свештеника.

Извор: Епархија далматинска