Српска Православна Црква на Сајму књига у Београду

Посетите штанд Српске Православне Цркве - Обиље духовне литературе на једном месту!

63. Међународни сајам књига биће одржан од 21. до 28. октобра 2018. године у Београду. Српска Православна Црква ће представити своја издања на штандu у хали 1. Епархије Српске Православне Цркве своја издања излужу у хали 4. Ове године Библиотека Српске Патријаршије, са благословом Светог Архијерејског Синода, организује представљање црквене издавачке делатности на Сајму књига.

У хали 1 изложено је на стотине најактуелнијих наслова - разноврсна духовна и црквена литература из продукције домаћих и иностраних издавача: монографије о манастирима и црквама, светитељима, литература за студије, речници, поучна и аскетска дела, светоотачка књижевност у преводу на српски језик, теолошка литература, тумачења Светог Писма, богослужбене књиге, студије из црквене историје и уметности, основе веронауке, хришћанска књижевност, календари, православни планери и подсетници, књиге за децу... Поред наслова на српском, изложено је и на десетине публикација на енглеском језику. Препоручујемо:

Пажњи посетилаца Сајма књига препоручујемо штанд Издавачке фондације Српске Православне Цркве  Архиепископије београдско-карловачке у хали 4 где су представљена нова издања:

Православна Епархија нишка на свом штанду у хали 4 Београдског сајма представља своја издања, као и издања и производе манастира из Епархије нишке.

Из  штампе су ових дана изашла нова издања: Свети Јован Златоусти, Дела. Том VII; Архимандрит Кипријан (Керн): Мемоари. Сећања на митрополита Антонија (Храповицког) и епископа Гаврила (Чепура); Костас В. Карастатис: Константин Велики. Осуде и истина; Митрополит месогејски и лавреотикијски Николај (Хаџиниколау): Тамо где се Бог не види, као и Нотни зборник, оца Бојана Крстића. Промоција Сабраних дела Светог Јована Златоуста заказана је за петак, 26. октобар од 13 часова, када ће на штанду Епархије бити и Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније.

Задужбина манастира Хиландара из Београда и ове године на Међународном сајму књигу представља великим број наслова.

Посебно се издваjaју дела руског мислиоца Ивина Иљина у издању Задужбине Хиландара. У оквиру изабраних дела објављенe су четири књиге: Појуће срце, Загледан у живот, Поглед у даљину, Наши задаци. У петој књизи се налази дело Александра Михаиловича Шарипова Руски мислилац Иван Александрович Иљин.

Преглед вести са Сајма књига: