Епископи Иринеј и Порфирије посетили Архиепископа аустралијског Г. Стилијаноса

Његово Преосвештенство Епископ јегарски Г. Др. Порфирије, који се тренутно налази у посети Митрополији аустралијско-новозеландској, посетио је у понедељак, 9. јула 2012. године Високопреосвећеног Архиепископа аустралијског Г. Стилијаноса.

Епископ Порифрије и његов пратилац, отац Теодосије - сабрат манастира Ковиља, са својим домаћином Епископом Иринејем и ђаконом Немањом Мрђеновићем, секретаром Митрополије аустралијско новозеландске, посетили су седиште Грчке православне архиепископије аустралијске и Православни богословски факултет "Свети Андреј Првозвани" у Сиднеју. овом прилико примили су их Високопреосвећени Архиепископ аустралијски Стилијанос и Преосвећени Владика милитопулиски Јаковос. Срдачан сусрет протекао је у атмосфери братске љубави и размени искустава у заједничким пословима на Њиви Господњој.

Своје прво предавање у Аустралији на тему Православље и изазови XXI века Његово Преосвештенство Епископ јегарски Г. Порфирије одржао је у Мелбурну. /више на интернет презентацији Митрополије аустралијско-новозеландске/