Српски тријумф у Аустралији

Протеклих дана, пажња не само Срба који живе у Аустралији, већ и читавог света, била је усмерена ка отвореном првенству Аустралије у тенису које се одржало у Мелбурну. Читав свет је пратио наше српске спортисте, наше најбоље амбасадоре како се такмиче на престижном такмичењу.

Заиста, Бог се осмехнуо српском народу у целини кроз сјајне спортисте, а нарочито је благословена Српско-аустралијска заједница неизмерном радошћу јер је била у прилици да посматра и доживи "нови Српски талас", овде, у сред петог континента!

Говорећи у име Српско-аустралијске заједнице, ми овде најискреније одајемо захвалност и признање Новаку Ђоковићу на невероватној победи оствареној на празник Светог Саве, којој је постао први Србин победник грен-слем турнира у појединачној конкуренцији, и најмлађи шампион отвореног првенства Аустралије у тенису, који је, према речима аустралијских медија, "продорни принц борилишта"; Ненаду Зимоњићу, на освајању друге титуле у мешовитом дублу; Ани Ивановић, на постизању највећег успеха у каријери освајањем другог места на АТП листи тенисерки; Јанку Типсаревићу и Јелени Јанковић на невероватним мечевима које су пружили, и на истинском и заносном осећају за такмичење.

Хвала вам свима што сте нас наградили, и најважније, што сте инспирисали нашу Српско-аустралијску младеж!

Живели!!

Са Архипастирским благословом и очинском љубављу.

+Иринеј

Епископ Српске Православне Цркве у Аустралији и Новом Зеланду