Страх од радикалног ислама у Сирији

Страх од радикалног ислама у Сирији

Православни Патријарх антиохијски Игњатије IV у петак 21. октобра присајединио је свој глас гласу маронитског патријарха Бешари Бутроса Раја, изразивши своју бојазан због могућег доласка на власт Сирије присталица радикалног ислама, саопштава француски православни сајт «Оrthodoxie», који се позива на Iloubnan.info.

Патријарх Игњатије у интервјуу који је дао за радио VDL, саопштио је да су данас хришћани Сирије слободни и јединствени. Патријарх је истакао да се његова бојазан тиче будућих промјена у Сирији. Поглавар Антиохијске православне цркве је казао да би желио да се у земљи очува положај који је постојао ових тридесет година, кад ништа није учињено против хришћана.

Хришћани који су мањина у Сирији, нијесу способни да сами у земљи утичу на било какве промјене, нити да заузму високе положаје у руководству Сирије, објаснио је Патријарх Игњатије, изражавајући своју сумњу поводом могућих грађанских ратова у тој земљи. Он је истакао да би промјене које би се десиле у Сирији, могле имати посљедице и за Либан.

Извор: Митрополија црногорско-приморска