Страсна седмица на Сокоцу

Страсна седмица на Сокоцу
Страсна седмица на Сокоцу
Страсна седмица на Сокоцу
Страсна седмица на Сокоцу

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Николај присуствовао је на Велики петак, 3. маја, у храму Светог пророка Илије на Сокоцу, вечерњем богослужењу и изношењу плаштанице.

У свим соколачким храмовима, служена су богослужења током Велике и Страсне седмице уз присуство огромног броја вјерника.

Велики број вјерника је већ на Велику Сриједу, 1. маја, присуствовао служењу Свете тајне Јелеосвећења. Ова Света тајна и молебан за болне служи се по традицији наше свете Цркве, на Велику сриједу када се опомињемо издајства Јудиног, и спомена жене која је миром помазала ноге Господу Исусу Христу.

На Велики петак, 3. маја, испред храма Светог пророка Илије, одржана је Васкршња радионица.

На oвoј радионици, коју су организовали вјероучитељи Основне школе „Соколац“, у сарадњи са међународном хуманитарном хришћанском организацијом Ворлд вижн и уз подршку надлежних свештеника, учествовала су бројна дјеца.

Осим вјероучитеља и свештеника, присутни су били и наставник Ликовне културе и наставнице Српског језика са циљем да пренесу дио свог искуства, знања и вештина на друге.

На крају овог дружења додијељене су и награде за најуспјешније радове као и за најбоље литерарне и ликовне радове на теме „Како радост Васкрса дијелим са својим ближњима“ и „Како кроз Васкрс осјећам Божју љубав“.

Извор: Митрополија дабробосанска