Студијски семинар у манастиру Крки

Манастир Крка је имао част да угости професоре српског језика, историје, географије, музичког и ликовног одгоја који су захваљујући Удружењу Захарије Орфелин и господину професору Новици Гајићу из Вуковара организовали семинар „Крка 2010".

У оквиру семинара била су три предавања која су одржали г. Марко Радмановић, г. Новица Гајић и гђа. Љиљана Ајдуковић. Учесници семинара су упознали братство манастира са програмом по коме се одвија настава на српском језику и ћириличном писму, а братство манастира је госте упознало са животом Епархије далматинске и Срба у Далмацији. У склопу семинара је приказан документарни филм „Манастири Епархије далматинске" који је све учеснике одушевио, јер су многи први пут у далматинским светињама.

Игуман и братство манастира су поздравили идеју за овакво окупљање и сабранима пренијели поздраве и благослове Његовог Преосвештенства Епископа далматинског Г. Фотија.

У име организатора семинара „Крка 2010" проф. Новица Гајић се захвалио Епископу далматинском Г.Г. Фотију на благослову да се овај семинар одржи у манастиру Крки и изразио своју наду да ће се овакви сусрети чешће одржавати и да ће везе Срба у Хрватској бити још чвршће.

Извор: Епархија далматинска