Студијско путовање и семинар за вероучитеље у Кладову

Студијско путовање и семинар за вероучитеље у Кладову
Студијско путовање и семинар за вероучитеље у Кладову
Студијско путовање и семинар за вероучитеље у Кладову
Студијско путовање и семинар за вероучитеље у Кладову

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, 29. августа 2017. године у Кладову је успешно организован семинар за вероучитеље на тему „Примена иновативних и интерактивних дидактичких стратегија у верској настави“ (Каталог ЗУОВ бр. 967). Предавачи на семинару биле су вероучитељица гђа Марија Думитрашковић, теолог, и гђа Данијела Николић, професор разредне наставе из Неготина.

Семинару су присуствовала 32 епархијска вероучитеља, 3 кандидата за вероучитеље, 20 вероучитеља Епархије браничевске (са доцентом др Златком Матићем, секретаром Одбора за просвету и културу Епархије браничевске и осталим службеницима), протонамесник Зоран Голубовић - управник Канцеларије за веронауку и информисање, као и протојереј мр Игор Ивковић - координатор за верску наставу.

Семинар је био изведен као студијско путовање са посетом манастиру Манастирица, предавањима у Техничкој и Средњој школи „Свети Сава“ у Кладову, посетама храму Светог Ђорђа у Кладову (где је Епископ тимочки из трона доделио решења о именовању вероучитељима), вили „Ружа“ (где је био сусрет са председником општине Кладово г. Радисавом Чучулановићем) и Дому културе у Кладову, као и једночасовним крстарењем Дунавом. Семинар је завршен пригодним ручком са Епископом у ресторану „Принц“ у Кладову, коме је присуствовало свештенство храма Светог Ђорђа, као и директор ОШ „Вук Караџић“ у Кладову гђа Гордана Јовановић, директор ОШ „Љубица Јовановић Радосављевић“ у Подвршци гђа Драгана Думитрашковић, заменик директора СШ „Свети Сава“ у Кладову гђа Јасмина Ђорђевић и директор Техничке школе у Кладову г. Зоран Николић.

Епархија и вероучитељи су благодарни за финансијску подршку Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије и помоћ „Текијанке“ из Кладова, која је дала бесплатно крстарење бродом. За љубазно гостопримство и организацију прожимања семинара и студијског путовања најзаслужнији су катихета гђа Николина Србуловић из Кладова, јереј Богдан Томић, протојереј-ставрофор Милан Благојевић - старешина цркве кладовске, протонамесник Дејан Пајић - архијерејски намесник кључки и директори кладовских школа.

Извор: Епархија тимочка