Сусрет Епископа захумско-херцеговачког Григорија и реис-ул-улеме Хусеина еф. Кавазовића

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски господин Григорије сусрео се у уторак, 23. априла, у Сарајеву, са реис-ул-улемом Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеином ефендијом Кавазовићем.

Владика Григорије и реис Кавазовић сагласили су се да је дошло вријеме за нове и квалитетније односе међу црквама и вјерским заједницама у БиХ, те да позитивни примјери заједничке сарадње треба да буду пут којим треба ићи, а да могуће проблеме треба рјешавати у духу вјере и добронамјерно, увијек разумијевајући једни друге.

Великодостојници Српске Православне Цркве и Исламске заједнице у Босни и Херцеговини истакли су да је православни и муслимански свијет увијек живио један поред другог, како кроз историју тако и данас и да је то основа на којој се сарадња може оплодити на добробит и једних и других.

На састанку у кабинету реиса Кавазовића вођен је пријатељски и отворен разговор о вјерским и међурелигијским темама, али и оним које се односе на питања везана за статус цркава и вјерских заједница у држави.

Епископ Григорије честитао је Кавазовићу на избору за реиса.

Извор: Митрополија дабробосанска