Сусрет са богословима

Епископ Атанасије примио ученике богословија и студенте православних факултета Епархије бихаћко-петровачке

У суботу, 24. августа 2013. године, Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је на разговор дипломиране теологе, студенте православних Богословских факултета и ученике богословије који припадају Епархији бихаћко-петровачкој. Ово окупљање је иницирано вољом епископа Атанасија с циљем упознавања богослова и студената богословских образовних установа, као и упознавања њиховог статуса и проблема.

У свом уводном излагању епископ Атанасије је позвао ученике богословија и студенте да за вријеме школовања и студирања пружају максимум у активном учешћу у животу Цркве, како у Епархији тако и у локалним храмовима у мјестима гдје бораве за вријеме школовања.

Такође је Епископ скренуо пажњу на специфичне услове живота вјерног народа и свештеника на простору Епархије бихаћко-петровачке, и нагласио да будући кандидати за свештенике морају да буду образованији, ревноснији, али и креативни на пастирском плану, како би се што квалитетније и пуније одржавала жива Црква, те да у том правцу студенти и богослови и размишљају.

Наредио је свима да чтецирају и пјевају на Литургијама и другим храмовним богослужењима. Овакво учешће у молитвеном животу Цркве нарочито је потребно у Бихаћко- петровачкој епархији, у којој су старост и малобројност вјерника основни проблеми, који притискују овај простор и производе тугу.

- Љепота богослужбене пјесме и радосне боје стихара младих чтеца призвали би радост и она би се опет овамо вратила, закључио је владика Атанасије.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка