Сусрет за мир у Минстеру и Оснабрику

Сусрет за мир у Минстеру и Оснабрику
Сусрет за мир у Минстеру и Оснабрику
Сусрет за мир у Минстеру и Оснабрику
Сусрет за мир у Минстеру и Оснабрику

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј узео је, у име Српске Православне Цркве, учешће на 33. међународном сусрету за мир у Минстер и Оснабрику у Немачкој од 10. до 12. септембра 2017. године на тему Путеви мира - верске заједнице и културе у дијалогу. Конференцију, која је окупила велики број верских и политичких лидера из целог света, организовала је невладина организација и заједница Сан Еђидио.

Учесници конференције били су високи представници Православних Цркава, Римокатоличке Цркве, реформатских цркава и других верских заједница, знамените личности науке и културе, политике и друштва, пре свега професори и стручњаци за екуменска, међуцрквена и међурелигијска питања.

Међу знаменитим референтима били су: Његово Блаженство Патријарх антиохијски г. Јован, Митрополит Зимбабвеа г. Серафим из Александријске Патријаршије, Митрополит нирнбершки и Немачке г. Серафим (Румунска Православна Црква), Митрополит ахајски г. Атанасије из Брисела, Митрополит Корче г. Јован (Албанска Православна Црква) и други.

У име Римокатоличке Цркве на скупу су учествовали, између осталих, умировљени кардинал Валтер Каспер, Кардинал напуљски Крешенцо Сепе, г. Андреа Рикарди - оснивач мировног покрета Сан Еђидио и надбискуп Виченцо Паља из Римске курије.

На отварању конференције, главни секретар невладине организације Сан Еђидио г. Алберто Кватручи срдачно је поздравио канцеларку Савезне Републике Немачке гђу Ангелу Меркел, која је заједно са својом владом пружила подршку организаторима овогодишњег међународног Сусрета за мир. Преосвећени Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј је модерирао поједине седнице и одржао предавање на тему Болести, лечење и тајна молитве.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска