Све је могуће човеку који верује

У петак 18. августа 2017.године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију  у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали  протојереј Драган Брашанац и ђакон  Милутин Гашевић.

Епископ нам говори у беседи о потреби и моћи вере у Бога, као и њеном успеху који сусрећемо и у старом завету. Када су Амалићани напали Израиљце, Мојсије моли Божију помоћ; Бог је његову молитву услишио и непријатељ је био побеђен. Имајући јаку веру у помоћ Божију Исус Навин наредио је Сунцу да се заустави и дан продужи, да би победио свог непријатеља.

Епископ нас подсећа да путујући својом слабом барком у нашим животима по немирним морима данашњице, доживљавамо и зло и добро. Наилазимо на векика искушења и недаће. Епископ наглашава да верујући људи лакше подносе сва та зла од оних неверујућих. Јер верујући у таквом случају прионе на молитву Богу за спасење и избављење од зла.    

Епископ нас на крају позива да се молимо нашем милостивом Оцу, да верујуће ојача и учврсти у вери, млакима загреје њихову веру, а неверне синове своје поврати у веру својих предака, веру свету, веру православну, веру моћну-чудотворну.                                  

Извор: Епархија шумадијска