Све је спремно за Дјечији сабор

Све је спремно за Дјечији сабор
Све је спремно за Дјечији сабор
Све је спремно за Дјечији сабор
Све је спремно за Дјечији сабор

Велику радост и осјећај важности сутрашњег великог и цијелу годину очекиваног догађаја за све полазнике православне вјеронаке видимо управо на самим њиховим ликовима. Школе православне вјеронауке из свих крајева Црне Горе у вриједној и креативној припреми за Дјечији сабор показују, не само своје стечено знање о вјери и креативност у остварењу новог занимљивог пројекта и облика одржавања самог Дјечијег сабора, него својим идејама и ажурношћу потврђују и јасно показују да желе да умноже своје истинске таланте од Бога им дароване, као и то да истима дарују и обогаћују сву осталу дјецу и омладину која ће тог дана у великом броју бити присутна.

Наиме, посебна занимљивост ове године је и то да ће поједине школе вјеронауке израдити владарске дворове тј.пунктове на којима ће на сликовит и опипљив начин представити светородне династије нашег рода, Немањићи, Петровићи, Карађорђевићи, Војислављевићи, Црнојевићи и Балшићи. Стечене информације на дворовима ће користити учесницима у главном квизу након којег ће бити проглашени побједници и уручене им пригодне награде.

И техничке припреме Сабора су завршене, а ове године је уложен посебан труд и професионалност, будући да између осталог имамо обезбијеђену и концертну бину и озвучење за ову прилику што додатно и по спољашњем карактеру Сабор подиже на један виши, свечанији, озбиљнији и професионалнији ниво.

Овогодишњи Сабор одржаће се у суботу, 2. септембра под слоганом „Свети владари вјере чувари“. Добродошли!

секретар Катихетског одбора протојереј Драгослав Ракић

Извор: Митрополија црногорско-приморска