Свечано прослављен Свети Сава у Војној гимназији

Већ традиционално, ученици Војне гимназије свечано су прославили школску Славу - Светог Саву. Свечаности су започеле у уторак 26. јануара, када су се својим програмом вршњацима у Војној гимназији представили ђаци Прве економске школе у Београду. До посете је дошло на иницијативу вероучитеља поменуте школе, Г. Милана Мирковића и уз подршку Одбора за верску наставу АЕМ.

Истога дана је у интернату Војне гимназије одржано вече беседништва, рецитовања и музицирања под називом ''У сусрет Св. Сави'' у којем су се надметали ђаци Војне гимназије и Медицинске школе. Такмичење су организовали вероучитељи поменутих школа уз подршку професора српског језика, и књижевности.

На Савиндан је велики број ђака у пратњи својих старешина присуствовао свечаној Литургији у парохијском храму Св. Архангела Гаврила. Придружили су им се питомци Војне академије, предвођени командантом 1. студентског пука Г. пуковником Јанком Грандићем.

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије, викар Патријарха српског, преломио је славски колач са начелником Војне гимназије Г. пуковником Миланом Стевићем. Колач је преломила и Спортска гимназија на челу са својим директором Госпођом Весном Муратовић Дробац. У својој беседи владика је подсетио колико је важно да се наше младе генерације напајају на извору Св. Саве. Пожелео је и једној и другој школи много успеха.
У наставку је одржана пригодна академија у част највећег српског светитеља. На крају је хор ђака Војне гимназије, који је иначе певао на обредној свечаности, громким многољествијем пожелео сваки напредак новом српском Патријарху, владици Атанасију, своме роду, христољубивој и часној Војсци и ђацима једне и друге школе.

Јереј Јован Бабић