Свечана Литургија и молебан за кадете

Свечана Литургија и молебан за кадете
Свечана Литургија и молебан за кадете
Свечана Литургија и молебан за кадете
Свечана Литургија и молебан за кадете

Поводом завршетка школовања кадета 138. класе Војне академије и 3. класе Медицинског факултета Војно-медицинске академије 2. септембра 2017. године у параклису Покрова Пресвете Богородице у Војној академији служена је свечана архијерејска Литургија са молебаном (прилог ТВ Храм).

Литургију поводом успешног завршетка школовања кадета 138. класе Војне академије служио је Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије. 
Свечаном духовном догађају, поред кадета будућих официра Војске Србије, присуствовали су начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић са сарадницима, начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) ГШ ВС пуковник Саво Иришкић, као и многобројне старешине и свештеници Српске Православне Цркве.

Током свечане Литургије кадети који су се по својој слободној вољи припремали за свету тајну, прилазили су олтару и причешћивали се. На крају Литургије честитајући кадетима на завршеном школовању и скорој промоцији у чинове потпоручника, епископ Атанасије је будућим официрима дао свој благослов, изразивши велику радост што му је и ове године припала част да се радује успешном завршетку школовања кадета завршне године Војне академије.

-Војна академија омогућила вам је да стекнете знања из многих наука и вештина, и данас смо заблагодарили Господу Богу за све што сте постигли током школовања и што вам је омогућено да се образујете у установи каква је Војна академија, истакао је владика Атанасије.
 
У име Војне академије присутне је поздравио начелник генерал-мајор Горан Зековић, који се захвалио Епископу и свештенству за свечану Литургију и молебан који су уприличили за кадете завршне године.

Извор: Министарство одбране Републике Србије